De Alphense Bergen is een groot bosgebied tussen Alphen en Chaam. In de voorbije eeuwen lagen hier heidevelden en stuifzanden en het is nu een afwisselend bosgebied. Het parcours slingert door het gebied en zal je regelmatig verrassen. Het is een gemiddeld zwaar trailparcours waar je regelmatig venijnige korte klimmetjes tegenkomt. Je kunt kiezen uit een 8 k, 12,5 km, 21 km of een 25,5 km

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT

Het bosgebied rondom Alphen en Chaam is een geliefd vakantiegebied. Het heeft een uitgebreid netwerk van paden waar je uren over kunt dwalen. Het gebied wordt al sinds de prehistorie bewoond en de Romeinen hadden door Alphen hun ‘ heerbaan’ van Antwerpen naar Nijmegen en Dordrecht en Maastricht aangelegd. Nu is het een rustig Brabants dorp met kleine dorpskern vanwaar de start van de Alphens Bergen Trail zal plaats vinden. Alphen ligt in de driehoek Breda, Tilburg en Baarle Nassau. 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAAR

Alphense Bergen Trail

Een mooie pittige, uitdagende trailrun over heide en zandpaden. Parcours slingert door het bos en heide gebied tussen Alphen (NB) en Chaam en heeft diverse kleine en zo nu en dan stevige klimmetjes. 

 

Keuze uit 8,2 km, 12,5 km, 21 km of de 25,5 kilometer

Start en finish is op het dorpsplein bij het Gemeenschapshuis  'Den Heuvel' in het historische hart van Alphen(NB)

Maximaal toegelaten aantal deelnemers is 800

Schrijf je nu in!

 

 

 

Parcours
De route loopt in feite door twee gebieden. Het parcours van de 8,2 km, de 12,5 km en tevens het eerste gedeelte van de 25,5km en 21km  loopt rondom het ven ‘Het Zand’. In dit gedeelte loop je door de bossen en langs de heidevelden en zul je ook de nodige 'kleine- klimmeters maken. Het tweede bosgebied is voorbehouden voor de 21 km en 25,5 km lopers. Zij lopen door een afwisselend gebied met zo nu en dan stevige korte klimmetjes.

De start en finish vinden plaats vanuit de historische kern van het dorp het 'W.Binckplein'. Vanaf het plein loop je via de Zandstraat zo de bossen in.

Het parcours wordt volledig uitgepeild en is in zones ingedeeld. Iedere zone wordt beveiligd door mountainbikers. Zij bewaken de route in hun zone en zijn het aanspreekpunt voor de trailrunners.

In geval van nood of een calamiteit kunnen lopers contact opnemen met het noodnummer 0683016536. Geef dan in welke zone je je bevindt. Wij nemen dan contact op met de moutainbiker en eventeel het mobiele EHBO team die hulp aan je zullen komen bieden

Verzorgingsgpost

Onderweg is er op het 8,5 km punt een drankpost ven voor de 25,5 km lopers op het 14,5km punt een uitgebreide verzorgingspost aanwezig met voeding en drank voor de deelnemers.

 

   

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 november 2020